Home
About
Tuinboek
Contact

Tuinverhalen

Terug

Recept met snijbiet

Mon Dec 14 2015

Kun je in december nog steeds je zelf geteelde groenten eten vers uit eigen tuin? Zeker! Snijbiet is een erg dankbare en mooie plant om zelf te kweken. Ik heb natuurlijk de roze variant (Flamingo) maar deze mooie groente komt ook in wit, oranje en geel. Je kunt er dus een hele regenboog mee kweken! Je kun er een heerlijke salade van maken, een gezellig stamppotje of een fantastische quiche. Eigenlijk net als spinazie. De witte geitenkaas en de roze snijbiet combineren prachtig met elkaar en de smaak doet er niet voor onder. Heerlijk voor een gezellig familiebrunch rond de feestdagen.

Ingredienten

  • 500 gr snijbiet
  • gerookte spekjes
  • 1 ui, teentje knoflook
  • 5 bladen bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr cashewnoten

Instructies

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Was de snijbiet en snijd deze ook in kleine stukjes. Hak de cashews in grove stukken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de ui en knoflook in een pan met wat olie. Voeg de gerookte spekjes toe en bak het tot de uitjes glazig worden. Gooi dan de snijbiet in de pan voor een korte tijd tot het krimpt (niet te zacht laten worden!). Haal de pan van het vuur. Bekleed de ovenschaal of bakblik met de bladerdeeg. In een grote kom, klop de ei los met peper en zout. Voeg de slagroom en de geitenkaas toe en meng het geheel goed. Doe dan de snijbiet en cashewnootjes in de kom erbij en giet het geheel in het bakblik.

Wees geduldig voor ongeveer 40 minuutjes. Je kunt checkn of de quiche gaar is door een vork in het midden te prikken en als deze er droog weer uitkomt is de quiche klaar! Geniet er van.

Gerelateerd